Tjäna pengar till förening, laget, klass. Vanliga frågor.

Frågor & Svar om försäljning av säkerhetsprodukter hos Tryggre

Här följer svar på de vanligaste frågorna vi får om att tjäna pengar till förening, laget eller klass. Titta gärna igenom så hittar ni oftast det ni söker. Ni är också alltid välkomna att ställa frågor till oss direkt, eller diskutera med oss hur ni ska gå tillväga.

Kostar det något vid beställningstillfället?
Nej, ni betalar inget när ni beställer utan först efter 30 dagar, och endast för den delen ni sålt. Överblivna produkter kan ni returnera kostnadsfritt. 

Vem kan sälja?
Tryggres produkter är framtagna till skolklasser, föreningar och lag som vill sälja och tjäna in pengar till sin klass/föreningskassa för resor och liknande utan vinstintresse. 

Vill man som privatperson köpa Tryggres produkter går även det bra. För vidare försäljning och eventuella vinster i samband med detta rekommenderar vi att ni kontaktar ert lokala skattekontor om ni har frågor. 

För beställning krävs en myndig person utan betalningsanmärkningar som står ansvarig att ta emot beställningen för klassens eller föreningens räkning. 

Behöver man betala skatt vid försäljning?
Skolklasser, föreningar och lag som tjänar pengar till förenings- eller klasskassa utan vinstintresse behöver inte betala skatt och moms på det de tjänar.

Beställa hem och sälja eller ta upp förhandsbeställningar?
Det enklaste och snabbaste sättet är att beställa hem det antal ni tror er kunna sälja. När ni sedan får produkterna har ni 30 dagar på er innan betalning. På detta vis får även kunderna se produkterna direkt när de köper. Vår erfarenhet är att ni kan sälja mer om ni har produkterna med er. 

Vill ni i stället ta upp förhandsbeställningar går även det bra. Ni kan beställa hem broschyrer och beställningslistor kostnadsfritt från hemsidan. 

Måste man beställa paket med 25 st i varje?
När ni beställer framgår det att varorna är packade om 25 st i varje kartong, och att ni måste beställa hela kartonger med 25 st i varje. Detta är normalt inga problem eftersom ni får skicka tillbaka det som inte blir sålt. 

Vill ni ha ett specifik antal skickade istället, till exempel för er som tagit upp förhandsbeställningar, klickar ni i specialbeställning och anger antal i kommentarsfältet. Det vi gör då är att vi tar hem från lagret och packar om. Det kan därför ta några dagar extra att få produkterna.

Kan man skicka tillbaka varor?
Ja det går bra. Det ni inte får sålt kan ni skicka tillbaka efter 30 dagar. Ni beställer enkelt returfraktsedlar på hemsidan under fliken Retur. Det kostar inget att skicka tillbaka, och man kan även skicka tillbaka brutna kartonger. Ni ansvarar själva för att paketera varorna på lämpligt sätt. 

Utkörning av varor eller hämta själv?
Ni får varorna i en beställning av oss och distribuerar själva till era kunder. Ni väljer själva om ni vill ha leveransen till ett DHL Servicepoint (utlämningsställe), vilket är kostnadsfritt, eller om ni vill ha leveransen utkörd mot ett frakttillägg om 95 kr. 

  • Första hjälpen kuddar: 1 låda á 25 st väger 13 kg och har måtten 52x42x30 cm 
  • Brandfiltar: 1 låda á 25 st väger 15 kg och har måtten 36x36x25 cm 

Får jag en ny faktura vid retur?
Fakturan som ni får vid beställningen ska ni betala efter 30 dagar. Har ni eller ska ni returnera produkter drar ni av det beloppet själva, det vill säga 115 kr/st gånger antalet ni returnerar. 

Ni får ingen ny faktura per automatik men önskar ni en faktura för det sålda antalet, eller en kredit för det returnerade antalet, så kontakta ni oss så löser vi det. 

Vid tveksamhet om vad ni ska betala efter att ni returnerat vissa produkter är det bästa om ni kontaktar oss först. 

När ska man beställa retursedlar?
Efter 30 dagar ska fakturan betalas och retursedlar beställas. Det betyder att returen inte behöver vara framme hos oss inom 30 dagar utan det räcker att retursedlar beställts då. 

Det är viktigt att ni matar in rätt antal produkter och antal kartonger de är packade i vid beställning av retursedlar. Annars finns risk att DHL inte kan hämta er retur. 

Kan man beställa prover att visa upp?
Tryggre skickar inte ut gratisprover av produkterna. Däremot kan ni få broschyrer kostnadsfritt skickade till er i önskat antal. 

Om man ändå önskar beställa prov så går det bra. Beställ som vanligt på hemsidan, ange specialbeställning och skriv i kommentarsfältet att ni vill beställa prover. Vänligen ange även antal. 
 
Hur kontakta men er bäst?
Det enklaste sättet att kontakta oss är via e-post, info@tryggre.se

Tjäna pengar till föreningen, laget, klass. Nöjda kunder sedan 2006.